Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Avrupa
Anadolu

HSG Filmi

HSG Filmi Nedir?

HSG Filmi bir röntgen çeşidi olup rahim boşluğunun ve her iki tüpün değerlendirilmesine yarayan bir röntgen tekniğidir. Bu röntgen tekniğini genellikle çocuk isteyen bayanlar için kullanılır. Çocuk isteyen bayanlarda tüplerin geçirgenliğini görmek ve değerlendirmek için yapılan röntgen tekniği günümüzde sıklıkla kullanılır.

Bu durum dışında bayanlarda rahim şekli anomalilikleri miyom, polip gibi hastalıkların teşhisi içinde kullanılabilir. Gelişmiş teknoloji ile birlikte ağrısız, anestezi gerektirmeden dijital bir röntgen cihazı ile çekilen film steril bir ortamda uzmanlar tarafından gerçekleştirilir.

Kişi ağrı duymadan ve ayık halde işlemi yaptırırken gerekli olan tüm ekipmanlar hazır halde bulunur ve hsg filmi işlemi biter bitmez kısa bir dinlenme sonrası taburcu edilir. HSG Filmi fiyatları hakkında bilgi için hemen randevu alın.

HSG Filmi Nasıl Yapılır?

HSG filmi çekimi uzman bir kadın doğum doktoru ve teknisyenle birlikte gerçekleştirilir. Hasta hazırlanıp uygun koşullar yerine getirildikten sonra doğum pozisyonu alınarak rahim ağzına bir katater yerleştirilerek işlem başlatılır.

Katater yerleştirildikten sonra kanül ismi verilen başka bir alet de yerleştirilerek ilaç geçişi sağlanır. Kanüle tutturulan enjektör yardımı ile görüntülemeyi sağlayacak ilaçlı madde enjekte edilir. Bu maddenin enjekte edilme sebebi ışın geçirmediği için beyaz bir görünüm sağlayarak görüntünün oluşmasına yardımcı olmaktır.

Bu sıvının verilmesi esnasında röntgen cihazından belirli aralıklarla görüntü elde edilir. Tüm işlemler yapılırken hasta herhangi bir ağrı hissetmez ve anesteziye gerek olmadan röntgen çekimi tamamlanır. Olabildiğince ağrısız ve komplikasyon oluşmadan işlemler gerçekleşir.

HSG ışınlar yardımı ile çekilen bir röntgen filmi olmasına rağmen ışın düzeyi çok düşük bir seviyededir. İşlemler tamamlandıktan sonra rahimin açık olup olmadığı, kanalların durumu ve diğer yapılar değerlendirilerek rapor halinde hastaya teslim edilir. HSG Film fiyatları hakkında bilinmeyenler için hemen bizimle iletişime geçin.

HSG Filmi ÇEkimi Ağrılı Bir İşlem Midir?

HSG filmi çekiminde hasta herhangi bir ağrı hissetmez ya da anestezi ihtiyacı oluşmaz. Tüm bunlara rağmen bazı HSG çekimi yapılan yerlerde kişinin isteğine bağlı olarak anestezi teklifi yapılarak kişinin tercihine bırakılır. Halk arasında genellikle bu çekimin ağrılı ve dayanılmayacak bir işlem olduğu bilinir.

READ  Ultrasonografi

Fakat durumun aksine uygulamayı yapan kişinin dikkati ve özenine bağlı olarak birkaç kasılma dışında ağrı hissedilmez. Bu sebeple tercih olarak anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır. Her ihtimal düşünülerek yarım saat öncesi hastaya bir ağrı kesici verilerek hissedeceği kasılmaları da minimuma düşürülebilir. HSG Film fiyatları 2024 yılı için bizlerden bilgi alınız.

İşlemler sırasında C kollu bir cihaz ile tam karşıdan çekim yapılmalıdır. Bu şekilde çekim yapılırsa hem görüntüleme sağlıklı olup kişi ağrı çekmeden işlem tamamlanır, radyasyon alma durumu düşük olur hem de sonuçlar daha verimli bir şekilde çıkmaktadır.

HSG Filmi Neden İstenir?

HSG film çekimini bazı doktorlar hastalarına tavsiye etmektedir. HSG çekimi sonrası hamile kalma olasılığı artmaktadır. Bu durumun oluşma sebebi ise HSG çekimi sırasında hamile kalmayı sağlayacak olan tüplerin ve kanalların yapışıklığı giderilmekte ve hamile kalma şansı artmaktadır.

Kısırlık ve tüp bebek tedavisi gören hastalar genellikle HSG film çekimi sonrası hamile kaldığı gözlemlenmiştir. Verilen ilaç sayesinde kapalı olan tüpler ya da yapışık olma durumları çözülmektedir.

Hamilelik dışında kısırlık tedavisi, tıkalı tüplerin açılması, tekrarlayan düşük nedenlerinin araştırılması gibi durumlarda da HSG film doktor tarafından istenebilir. HSG Film fiyatları hakkında hemen bizimle iletişime geçin.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

HSG film çekimleri zaman olarak genellikle adet döngüleri hesaplanarak yapılmalı, tümüyle bittiği zaman ya da ilk yarısına uygulama yapılmalıdır. Bu durumun nedeni âdet kanamasının rahim içinde yaratacağı sorunlara engel olmak ve rahim içindeki muhtemel gebeliğe zarar vermemektir.

Öncelikle doktorunuzun tavsiyesi ve bildirimi ile yapılan HSG film çekimi için adet döngünüzün yarı zaman dilimi ya da tamamen bitmiş olmasına dikkat etmek gereklidir. Genellikle aşılama ve tüp bebek tedavisine başlanmadan önce doktorunuz tarafından istenir. Bir sorun mevcut ise soruna yönelik tedavi süreci değişiklik gösterir ve bazı durumlarda tedaviye bile gerek kalmadan hamile olma olasılığı meydana gelir.

READ  Kardiyak Emar

HSG film çekimi yapılacak olan yeri doktorunuz da söyleyebilir kendinizde araştırma yaparak bulabilirsiniz.  Steril ortam olması ve bir uzman tarafından yapılıyor olması yeterli olacaktır. HSG Film fiyatları hakkında bilinmeyenler için uzman danışmanlarımız sizlere yardımcı olacaktır.

HSG Film Çektirmek İçin Ne Yapmalıyım?

HGS filmi çektirmeden 1 ya da 2 saat öncesinden ağrı kesici almanızda pek bir sakınca yoktur. Hatta bazı hastaların bu işlem sırasında antibiyotik kullanması da istenebilir. İşlem sırasında uyutmaya gerek duyulmuyor. Bu film hastanelerin radyoloji bölümlerinde çekiliyor. Adet dönemi başladıktan sonra gelen 1 ve 14. Günler arasında çekiliyor.

Histerosalpingografi (HSG), kadın üreme organlarının yapısını ve işlevlerini değerlendirmek için kullanılan özel bir röntgen çekimidir. Bu prosedür, genellikle fallop tüplerinin açıklığını kontrol etmek ve rahim içi yapışıklıklar, polipler ve miyomlar gibi anormallikleri belirlemek için yapılır. Bu, kısırlık veya infertilite sorunu yaşayan kadınlarda teşhis etmek için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. HSG filmi çekmek isteyen hastaların prosedüre hazırlanırken dikkat etmeleri gereken birkaç önemli adım vardır.

Öncelikle, HSG testi tipik olarak adet döngüsünün ilk yarısında veya adet bittikten sonraki ilk birkaç gün içinde yapılır. Bu zamanlama, rahimin iç yüzeyini en iyi şekilde incelemek ve gebelik olup olmadığını belirlemek için gereklidir. Gerekirse, hastanın ön değerlendirmesi ve kapsamlı bir tıbbi geçmişi alınır. Hastanın doktorunu geçmiş cerrahi girişimleri, alerjileri ve kullandığı ilaçlar hakkında bilgilendirmesi çok önemlidir.

HSG işlemi sırasında hastalar kramp ve ağrı yaşayabilir, bu nedenle hastalara prosedüre gelmeden önce ağrı kesici verilmesi önerilir. İşlem öncesinde hastanın aç olması gerekmez; hafif bir öğün yiyebilir. Hastanın testten önceki gece veya test sabahı kendini rahat hissetmesi için temizlik yapması önerilir.

HSG prosedürü tipik olarak radyoloji bölümünde yapılır. Hasta, işlem sırasında rahim içine özel bir radyoopak kontrast madde enjekte edilir. Bu madde, röntgen filmlerinde fallop tüpleri ve rahim silüetinin daha iyi görünmesini sağlar. Kontrast maddenin uygulanması sırasında bir basınç hissi hissedilebilir. İşlem genellikle on ila otuz dakika sürer ve ardından hasta dinlenmek için bir süre beklenir.

READ  Renal Doppler

HSG işleminin ardından bazı hastalar vajinal kanama, lekelenme veya pelvik bölgede kramp veya ağrı yaşayabilir. Genellikle bu belirtiler kısa sürede ortadan kalkar. İşlemden sonra doktor genellikle birkaç gün seks yapmamanızı önerir. HSG sonuçları, rahim ve fallop tüplerinin sağlık durumunu gösterir ve gerekirse ek tedaviler veya müdahaleler planlanabilir. HSG, üreme sağlığı değerlendirmesinde önemli bir adım olup, uygun takip ve hazırlık ile hastalara en az rahatsızlıkla en fazla fayda sağlayabilir

HSG Film İşlemi Ne Kadar Sürmektedir?

HSG film 10-15 dakika gibi bir zaman içinde çekilen ve ağrısız bir röntgen çekimi işlemidir. HSG çekimi öncesi hastaya bir ağrı kesici içilmesi tavsiye edilerek duyabileceği ufak kasılmaların önüne geçilmesi amaçlanır. Uzman pratikliği ve ehli olmasıyla işlem kısa sürede tamamlanarak hasta taburcu edilir.

Herhangi bir yan etki görülmezken rahim ağzı işlem sırasına zorlanabileceği için hastaya 48 saat banyo yapılmaması ve tampon kullanılmaması, cinsel ilişki gibi durumların yaşanmaması tavsiye edilir.

En sık görülebilecek komplikasyon enfeksiyon riskidir. Bu durumun oluşmaması için gerekli tüm önlemler HSG film çeken uzman ve kurum tarafından alınır. En son işlem olarak HSG Film Fiyatları hakkında görüşme yapabilirsiniz.

HSG Film Çektirdikten Sonra Sonuçları Ne Zaman Alırım?

HSG filmi çekildikten sonra hemen sonuçlar 10 dakika içinde çıkar ve bir rapor halinde hastaya teslim edilir. Rapor teslim süresi uzaması ise tamamen çekilen yerdeki yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterir. İşlem sırasında yapılan her şey raporda yazar ve hastayla ilgilenen doktoru bilgilendirmek amaçlı yazılır.

HSG Filmi Fiyatları 2024

Hastaya verilen raporda tüm detayları ile çıkan sonuçla tavsiyeler yer almaktadır. Devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde hsg film fiyatları 2024 hakkında bilgi için iletişime geçiniz. Hsg filmi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.